Yemekte Denge Eğitimi Projesi Kapsamında Materyal Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğiyle yürütülen "Yemekte Denge Eğitimi Projesi" kapsamında eğitici eğitimi Erzurum Palan Otel toplantı salonunda yapıldı.Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projelerinden biri olan Yemekte Denge Eğitimi Projesi kapsamında 10 pilot ilde görevli 8600 öğretmene eğitim veriliyor. Yemekte Denge Eğitimi Projesi Materyal Tanıtım Toplantısı´nda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel ARSLAN, program dâhilî’nde 8-10 yaş grubu çocukların bulunduğu fizyolojik ortama göre gerekli olan besin öğelerinin yeterince tüketilmesi gerektiğini ve her öğünün dengeli beslenmede önemli olduğunu dile getirdi.
Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Gıda Araştırmaları Yöneticisi Ebru TİMUR “Yemekte Denge Eğitimi” Projesi Materyal Tanıtım Toplantısında çocukluk çağı ve sonrası için sağlıklı bir alışkanlık oluşabilmesi için dengeli beslenmenin önemine değinerek, uygulama eğitimine katılan okul müdürleri ve öğretmenlere "Yemekte Denge Eğitimi Projesi" materyallerinin sunumu yapılarak toplantı sona erdi.