ERZURUM İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde Avrupa Birliği finansmanlığında, IPA III dönemi kapsamında yürütülecek olan "Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi" projesinin açılış töreni Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Projenin uygulanacağı illerden biri olan Erzurum'u temsilen ise Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Şube Müdürü Hilal Demir, Erzurum Hizmetiçi Eğitim Müdürü Fatih Aydın ve Müdür Yardımcısı Murat Bezginoğlu katıldı.

3 yıl sürecek proje, ulusal kurumsal kapasiteyi yenilikçi ve dijital teknolojilerle güçlendirmeyi amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek "Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi" oluşturuyor.

8 İLDE ÖĞRETMEN ÖĞRENME LABORATUVARLARI KURULACAK

Programın açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar; Ankara, İstanbul, Yalova, İzmir, Rize, Mersin, Erzurum ve Gaziantep olmak üzere sekiz ilde öğretmen öğrenme laboratuvarlarının kurulacağını duyurdu.

Programın açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Millî Eğitim Bakanlığının son dönemde okul öncesi eğitim, mesleki eğitim ve öğretmenlerin mesleki gelişimi olmak üzere üç alanda yoğunlaştığını hatırlattı. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi, öğretmenlerin bu yetkinliklerinin sürekli olarak güncellenmesini gerektirdiğini kaydeden Aşkar, "Bu yetkinlikler, bilgisayar okur okuryazarlığından başlayarak çevrimiçi platformların kullanılması, eğitim teknoloji araçlarının kullanılması dijital medya üretimi, dijital vatandaşlık, kodlama ve programlama, veri analizi ve görselleştirme, siber güvenlik gibi bir dizi karmaşık beceriyi kapsamaktadır. Dijital teknoloji ile eğitim ve öğretimin tüm aşamalarında kişiselleştirilmiş, esnek ve öğrenci merkezli öğrenmeye odaklanılabilir. Bakanlığımızca ülkemizin ve dünyanın geçmekte olduğu süreçler göz önünde bulundurularak öğretmenlerimizin dijital eğitim becerilerinin desteklenmesi, dijital eğitime yönelik çalışmaların bir bütünlük içinde ilerlemesi amacıyla öğretmen eğitimi dijital ekosistemi projesi hayata geçirilmiştir. Söz konusu proje ile öğretmenlerin dijital eğitim becerilerinin artırılması, Millî Eğitim Bakanlığı'nın dijital eğitim verebilme kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Ankara, İstanbul, Yalova, İzmir, Rize, Mersin, Erzurum ve Gaziantep olmak üzere sekiz ilde öğretmen öğrenme laboratuvarlarının kurulacağını bildiren Aşkar, "Proje ile öğretmen ve okul yöneticileri için eğitim modülleri oluşturulacak ve gerçekleştirilen eğitimlerde 200 bin öğretmen, okul yöneticisi ve diğer eğitim personelinin yararlanması hedeflenmektedir. Oluşturulan dijital eğitim ekosistemi içerisinde dijital eğitim becerileri ile donanmış öğretmenler sayesinde öğrencilere daha etkili bir eğitim öğretim imkânı sunulacak ve nihayetinde daha iyi öğrenci öğrenme çıktıları ile karşılaşılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Programa Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın yanı sıra MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, YEĞİTEK Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici de katıldı.

02-05-202302-05-202302-05-2023

Muratpaşa Mahallesi Merkez Yönetim Caddesi Eski Valilik Konağı Kat4 P.K. 25100 Yakutiye / ERZURUM - 0 442 234 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.