İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI
Cumhuriyetin 100. Yılı'nı görmenin gururunu taşıyan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak Millî Mücadele'nin zor koşullarında kaleme aldığı İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını, Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını ve içindeki imanı dile getiren Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle yâd ediyor; İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından millî marş olarak kabul edilişinin 103. yılını kutluyorum.Son bir asırda bu toprakların yetiştirdiği büyük şahsiyetlerin en başında hiç şüphesiz İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. İstiklal mücadelemizin, ilim ve irfan geleneğimizin sembollerinden olan Mehmet Akif; eserleri, mücadeleci kişiliği, derin ilmi ve örnek ahlakı ile aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.
Mehmet Akif, müşfik kalplerin olduğu kadar zulme boyun eğmeyenlerin, haksızlık karşısında susmayanların da şairidir. Mehmet Akif, bizim olduğu kadar medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarın pençesinde inleyen tüm mazlumların da şairidir. Tüm bu vasıflarından ötürü Mehmet Akif milletimizin her ferdinin sahip çıktığı, bağrına bastığı, baş tacı ettiği ortak bir değerimizdir ve yazdıklarıyla, mücadelesiyle bu milletin gönlünde ebediyete kadar millî bir kahraman olarak kalmaya devam edecektir.
12 Mart 1921'de TBMM'de millî marş olarak kabul edilen ve gözyaşlarıyla tekrar tekrar dinlenilen İstiklal Marşı'nı, aynı ruh, aynı heyecan ve aynı ülküyle seslendiriyoruz.
İstiklâl Marşı'nın ruhu ebediyen yaşasın ve Allah bu millete bir daha 'İstiklâl Marşı' yazdırmasın!