ERZURUM İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'un 12 Mart Mesajı

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'un 12 Mart Mesajı

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih KAYGUSUZ'unErzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 105. Yıl Dönümü Mesajı

 

Ecdat, Evliya, Şüheda kenti Erzurum. Erzurum Kongresi kararları ile tarihe kayıt düşüren kahraman kent Erzurum. Erzurum hem kahraman hem gazi, hem de şanlı bir şehirdir. Erzurum, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehirdir. Erzurum Cumhuriyetin kuruluşunda bir mihenk taşıdır. Erzurum, tarihin yüklemiş olduğu misyonunu devam ettiren, bulunduğu coğrafyanın kilidi hüviyetinde, tarihin her hassas döneminde ön plana çıkan bir şehirdir. Erzurum bütün değerleriyle, bu millete, bu memlekete mal olmuş bir şehirdir. Erzurum hakikaten Türk kültürünün onsuz olmaz bir parçası ve bize dair derin kökleri olan bir şehirdir. Erzurum, Türkiye'nin tarihine, siyasetine, kültürüne, sosyolojisine çok büyük entelektüel değerler katmış, tarih zenginliği olan bir şehir ve kültür merkezidir. Erzurum tarihi bir şehir değildir; tarihin ta kendisidir. Bu tarihi iyi anlamak ve ona sahip çıkmak bir vatan borcudur.

"12 Mart; Milletimizin Tarihinde Kutlu Bir Zafer Günüdür"

Bundan 105 yıl önce Erzurum'un Türk beldesi olma mücadelesini veren ve bize bu vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Doğu'nun muzaffer kumandanı Kazım Karabekir Paşayı, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

 

 

 

 

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih KAYGUSUZ'un 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

 

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

 

"Âkif'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü"

 

"İstiklal Marşı millet olarak aidiyetimizin, değerler manzumemizin, istiklal ve istikbal anlayışımızın remzidir, sembolüdür. Yedi düvele karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı'nı destana dönüştüren, her mısraı milletimizin bağımsızlık ülküsünü yansıtan İstiklal Marşı'mız 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisinde gözyaşlarıyla ve büyük bir coşkuyla kabul edilmiştir. 

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar itibarıyla İstiklal Marşı, 'İstikbal Marşı' olarak da kaleme alınmıştır. İstiklal Marşı Tâceddin Dergâhı'nda yazılmış, ilk kez camide okunmuş, milletin Meclisinde milletimize hediye edilmiştir.  

Akif, İstiklal Marşı'na her şeyin bitti sanıldığı zamanda bile hiçbir şeyin bitmediği inancını güçlü bir şekilde ifade ederek başlar.

"Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen Mehmet Akif ERSOY, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. 

İstiklal Marşımız bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. 

Bağımsız ve dik duruşumuzun, Kurtuluş Savaşı'mızın ve millet iradesinin ruhunu yansıtan İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşı'mızın müellifi Mehmet Akif ERSOY'u, büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Anadolu'yu vatan kılan, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Muratpaşa Mahallesi Merkez Yönetim Caddesi Eski Valilik Konağı Kat4 P.K. 25100 Yakutiye / ERZURUM - 0 442 234 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.