ERZURUM İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Çelenk Sunumuyla Başladı

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı Havuzbaşındaki Atatürk Büstüne İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ’ın çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumu sonrasında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okunarak Havuzbaşındaki program sona erdi.
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Çelenk Sunumuyla Başladı

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı Havuzbaşındaki Atatürk Büstüne İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ’ın çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumu sonrasında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okunarak Havuzbaşındaki program sona erdi.

İlköğretim Haftasının başlaması ve 2016-2017 eğitim- öğretim yılı açılışı nedeniyle, TOBB İlkokulunda resmi tören düzenlendi. Törene Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Yakup Öztürk törende yaptığı konuşmada, “Bu gün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Konuşmama halk ozanımız Aşık Veysel’in bir sözüyle başlamak istiyorum ‘Dünya’nın en zengin aklını gördüm sermayesini sordum dedi ki okul’ İşte bu sebeptendir ki insanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik akıl ve zekasıdır. Fakat akıl ve zeka kendiliğinden gelişmez. Aklı geliştiren kullanılmasını öğreten bilgi ile donatan mekanlar okullardır. Biz eğitimcilerin görevi de öğrencilerimizi bu eğitim yuvalarında faydalı, uygar, değer sahibi, vatansever bir insan olarak yetiştirmektir” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük yaptığı konuşmasında, “Bu yıl tüm Türkiye’de 17 milyona yakın çocuğumuz eğitim ve öğretime dün itibariyle başladı. Teker, teker hepsinin gözlerinden öpüyor ve çocuklarımızın yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyorum. Ülke olarak çok zor günler geçirdik. Bugün burada çok rahat şartlar altında bir açılış merasimi yapıyorsak bunu 15 Temmuz’da hayatlarını feda eden şehitlerimize, canını hiçe sayan gazilerimize ve siz değerli milletimizin o günkü göstermiş olduğu iradeye borçluyuz.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’ de, “Eğitim bir milletin geleceğidir. Bir milletin yarınıdır. Eğer bir millet kalkınmak istiyorsa, milletler yarışında var olmak istiyorsa, o zaman yapacağı en iyi şey bütçeden Milli Eğitim’e gereği şekilde kaynak aktarmaktır. İşte biz bunun farkında olduğumuz için 2002 yılından itibaren en büyük kaynağı Milli Eğitim’e ayırdık. Belediye olarak da Erzurum’da Gerek okulların fiziki şartları gerek alet edevat ve donanım açısından elimizde ki tüm imkanları seferber ettik” dedi.

Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz’de, “Öğrencilerimizi başta dershane ve etüt salonlarına muhtaç etmeyelim. Okulda almış olduklarıyla yetinsinler. Eğlenerek öğretmeyi hedefleyelim.  15 Temmuz’da halkımıza çok teşekkür ediyorum. FETÖ hareketinden şu ortaya çıktı ki eğer eğitim zamanında, yerinde, kaliteli yapamazsak başka unsurlar devreye giriyorlar gençlerimizi elde ediyorlar”.

Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kendisinin İsmet Paşa İlkokulunda okuduğunu hatırlatarak İstanbul Teknik Üniversitesini kazandığını ve oralardan buralara kadar geldiklerini belirterek öğrencilere, “Sizlerde okuyarak protokolde oturanlar gibi Vali, Müsteşar, Emniyet Müdürü olabilirsiniz çok çalışmalısınız oralarda sizlerde olmalısınız. Erzurum’a hizmet etmelisiniz ” dedi.

“Eğitim Memleket Meselesidir”

 Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da eğitimin bir memleket meselesi olduğunu belirterek, “Bu bir milli meseledir memleketin tüm kurumları ve tüm birimlerinin üzerinde hassasiyetle durması ve gayret göstermesi gereken bir memleket meselesi olarak telakki edilmeli ve böyle değerlendirilmelidir. Erzurum’da bunun böyle değerlendirilmekte olduğunu gördüm bundan da memnun oldum. Ancak şunu da belirtmek isterim ki şehir merkezimizin okullarında ikili eğitim var mekanlarımız yeterli değil. 30-40 öğrencilik sınıflarımız var, başarı oranımız Türkiye ortalamasının altındadır”. Belediyeler imar planlarını yaparken okul, sağlık kurumları ve kanunun öngördüğü diğer alanları eksiksiz bırakmak zorunda olduklarını, Erzurum’da da bu konuda bir eksiklik olduğunu belirten Vali Azizoğlu, “Belediyelerimiz yaptıkları imar planlarında okul, sağlık kurumları ve kanunun öngördüğü diğer alanları eksiksiz bırakmak durumundadırlar” dedi.

İlçelerden il merkezine görevlendirme isteyen öğretmenlere de değinen Azizoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz öğretmenlerin her zaman emrindeyiz. Onların işlerini öğretim görevlerini en iyi yapmaları için onlara her zaman yardım etmeye onların problemlerini gidermeye gayret ediyoruz. Ancak tayin olan ilimize gelen öğretmenlerimizi devletimiz nereye tayin etmişse orada görev yapmak durumundadır. Hiçbir öğretmeni devletin tayin ettiği okuldan alıp başka bir okula vermek durumunda değiliz böyle bir görevimiz ve yetkimiz de yoktur” diye konuştu.

“İlk Ders 15 Temmuz”

 

Açılış konuşmalarının ardından ilk ders olarak “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz”  öğrencilere okul öğretmenlerinden Nurhayat Topal tarafından anlatıldı. Topal öğrencilere verdiği ilk derste şunları kaydetti “Demokrasi bütün bir milletin ülke yönetimi hakkında söz sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. 15 Temmuz 2016 tarihinde asker görünümlü bir grup vatan hainleri bunu elimizden alıp bütün ülkeyi kaosa sürükleyip milletimizi katletmeye yeltendiler. Ancak bu kalkışma ülkemizin demokratik olarak seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimizin gururlu ve onurlu duruşuyla def edildi. Bugün burada eğitim ve öğretime devam edebiliyorsak bunu o gece millet adına canlarını hiçe sayarak bu hadsiz kalkışmanın başarılı olmasına imkân tanımayan aziz şehitlerimize borçluyuz.

21-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-201621-09-2016

Muratpaşa Mahallesi Merkez Yönetim Caddesi Eski Valilik Konağı Kat4 P.K. 25100 Yakutiye / ERZURUM - 0 442 234 48 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.